Leerlingen van Gymnasium Novum boeken indrukwekkende resultaten tijdens City Pier City-loop

Leerlingen van Gymnasium Novum boeken indrukwekkende resultaten tijdens City Pier City-loop

Op zondag 10 maart hebben de leerlingen van Gymnasium Novum uit Voorburg opvallende prestaties geleverd tijdens de City Pier City-loop. In de scholierencompetitie over 5 kilometer wisten Lucas en Jimmy zich beiden in de top tien van de jongens te plaatsen, waarbij Lucas de tweede plek veroverde met een tijd van 18.22.
Maar liefst vier meisjes van Novum, Zoë van Dam, Senne te Nijenhuis, Meike Herrmann en Lindey Robbers, behaalden ook een plek in de top tien. Bijzonder opmerkelijk was de prestatie van Zoë, die met een tijd van 19.53 niet alleen de scholierenloop won, maar ook als vierde eindigde in het algemene klassement van alle vrouwen. “Ik had niet verwacht dat ik zo dicht bij het podium kon komen. Het was zwaar, maar ook erg leuk!” aldus Zoë.

In totaal namen 32 leerlingen van N.novum en 2 docenten deel aan de 5 kilometer. Ook buiten de scholierencompetitie werden opmerkelijke resultaten behaald. Docent Lichamelijke Opvoeding Sybren Heres Hoogerkamp eindigde als zestiende op de 10 kilometer, terwijl leerlingen Reven Kökbugur en Daan Bierens indrukwekkende tijden liepen op de halve marathon.

Docent Lichamelijke Opvoeding Kirsten Smith, die zelf deelnam aan de 10 kilometer, uitte haar enthousiasme: ‘Ik ben hartstikke trots op alle leerlingen die meegedaan hebben. Natuurlijk zijn de plekken in de top tien gaaf, maar veel meer leerlingen hebben voor de eerste keer meegedaan of hebben een mooi persoonlijk record gelopen. Ik ben zeker net zo trots op al die leerlingen en vind het mooi om te zien dat het aantal leerlingen dat namens het Novum meedoet sinds vorig jaar is verdubbeld!’