Speelgoed en kleding ruilen tijdens de week van het geld

Speelgoed en kleding ruilen tijdens de week van het geld

Op vrijdag 15 maart is er een mogelijkheid om van 10.00 tot 12.00 uur speelgoed te ruilen tijdens de week van het geld. Zo is het mogelijk om zonder kosten te maken je kind weer blij te maken met ‘nieuw’ speelgoed, en tegelijkertijd hetzelfde te doen voor een ander kind.  Hetzelfde wordt gedaan met kleding, van 12.00 tot 14.00 uur. Dit wordt georganiseerd door Krijg de Kleertjes, een organisatie die dit elke woensdag, vrijdag en eerste zaterdag van de maand doet. Dit geldt ook voor de speelgoedruil, die beiden op dezelfde locatie gevestigd zijn. Op de Admiraal Helfrichsingel 51 in Rijswijk kun je terecht.

Week van het geld
Tijdens de week van het geld, die loopt van 11 tot en met 15 maart, wordt er op allerlei manieren aandacht geschonken aan geld. Mensen die weinig geld te besteden, maar ook mensen die niet zo goed weten hoe ze bepaalde geldzaken regelen worden hierbij ondersteund. Een waardevolle week dus. Krijg de Kleertjes Rijswijk en speelgoedruil Rijswijk wordt in de week van het geld extra aandacht aan besteed, maar in principe zijn ze elke week open. Er is dus altijd een mogelijkheid om je hierbij aan te sluiten.
Eisen voor ruilers
Bij KrijgdeKleertjesRijswijk kun je kinderkleding ruilen die in goede staat is. Je kunt één tas met kleding per keer meenemen, zolang het maar van het huidige seizoen is en schoon. Ze willen allemaal leuke items vinden, dus zorg ervoor dat de kleding niet vlekkerig, versleten, gepild, kapot, zonder knopen, met kapotte rits(en) of uit een grote opruiming komt. Als je niets hebt om te ruilen maar wel kleding nodig hebt, kan er een oplossing gevonden worden. Als je alleen kleding wilt doneren, overleg dat dan even. Grotere maten zijn ook welkom, omdat kleine maten er al in overvloed zijn. Voor het ruilen van speelgoed geldt dat het van vergelijkbare waarde moet zijn, en voorlopig kun je maximaal 2 items per keer ruilen.
Goed besteed geld
Het ruilen van kleding is kosteloos, maar een donatie wordt uiteraard altijd gewaardeerd en kunnen de kosten als de jaarbijdrage, bakken/rekken mee betaald worden. Wat overblijft gaat naar een goed doel wat zich inzet tegen kinderarbeid.