[VIDEO] Feestelijke opening van nieuwbouwproject ‘De Entree’ in RijswijkBuiten

[VIDEO] Feestelijke opening van nieuwbouwproject ‘De Entree’ in RijswijkBuiten

Bij de feestelijke opening van nieuwbouwproject De Entree in RijswijkBuiten was Wethouder Volkshuisvesting,Gijs van Malsen aanwezig. Het project omvat 28 sociale huurwoningen, ontwikkeld door woningbouwcorporatie Vidomes. Tijdens zijn aanwezigheid, hield de wethouder een welkomstpraatje en de nieuwe bewoners maakten kennis met elkaar door middel van een kennismakingsspel.

Sociale huurwoningen voor senioren
Vidomes realiseert 28 sociale twee- en driekamerappartementen voor senioren (55-plussers) in gebouw ‘De Berken’. De sociale huurappartementen zijn bedoeld voor zowel huurders die doorstromen vanuit een grotere woning naar een appartement, als voor senioren met een zorgbehoefte. De appartementen komen boven het gezondheidscentrum, wat een unieke toevoeging is aan het gebouw. Het gezondheidscentrum is in de week van 11 maart officieel open gegaan.

‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’
Eind februari is de allerlaatste sleutel overhandigd en dat verdiende uiteraard een feestje. Een goede start met de buren, moet voor de bewoners gaan bijdragen aan een prettige woonsfeer. Ron den Dulk van Stichting RijswijkBuitengewoon, hield tijdens het openingsfeest nog een praatje, waarbij hij de kersverse bewoners meer vertelde over ontmoetingskamer De Buitenkamer. In de huiskamer kunnen buurtbewoners samenkomen en deelnemen aan activiteiten die de onderlinge band versterken.

Duurzame woningen
RijswijkBuiten is een moderne nieuwbouwwijk die zich voorbereidt op de toekomst. Alle woningen in RijswijkBuiten zijn duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Daarom is het vanzelfsprekend dat de  appartementen in de Entree zeer energiezuinig zijn, zo blijft Rijswijk Buiten alsmaar groeien. De appartementen worden voorzien van eersteklas isolatie, aangesloten op een warmtepomp en krijgen ze een ventilatiesysteem en douche met warmteterugwinning. Een deel van de huurwoningen wordt aangesloten op zonnepanelen.