[VIDEO] Vrijwilligers in actie voor dakterras van Onderwatershof tijdens NLdoet

[VIDEO] Vrijwilligers in actie voor dakterras van Onderwatershof tijdens NLdoet

Wethouder Werner van Damme heeft samen met vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken in het kader van NL Doet, om te helpen bij het opknappen van het dakterras van woonzorgcentrum Onderwatershof. Het dakterras werd onder handen genomen, zodat het een plek wordt waar bewoners de natuur en het buitenleven volop kunnen beleven.

Een belevingswand voor de ouderen
Het geld dat werd opgehaald tijdens de Plantjesmarkt , georganiseerd tijdens de open dag van Onderwatershof vorig jaar september, word gebruikt om het dakterras te renoveren. De plantje werden gesponsord door kwekers uit het Westland, maar ook door lokale bedrijven. Het terras bevindt zich op de tweede verdieping, waar de gesloten afdeling voor dementerende ouderen is gevestigd.

En vandaag werd hier dus al een beginnetje aan gemaakt. Het plan is om de natuur met behulp van de belevingswand naar de ouderen te brengen. Het doel is om het belevingsgericht te maken, waarbij geurige bloemen, smaakelementen zoals bieslookplantjes en kijkmogelijkheden zoals vlinderstruiken op het dakterras worden geplaatst.

Handen uit de mouwen steken
De vrijwilligers en Van Damme verdeelden zich over twee groepen, zo ging de ene groep op het dakterras aan de slag met de bloemenbakken. De andere groep, waaronder Van Damme, ging aan de slag ging met het in elkaar zetten van het wandmeubel. Zo werd er druk geplant, gezaaid, geschuurd en getimmerd in het woonzorgcentrum.

Het is belangrijk dat je voor het in elkaar zetten van het wandmeubel geen twee linkerhanden hebt. Op de vraag of de wethouder handig is, antwoordde hij : “Mijn vrouw zou zeggen dat ik niet handig ben. Ik zelf zou zeggen dat ik wel handig ben, dus laat ik zeggen dat ik er een beetje tussenin zit.”

Heel NL Doet
Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds de grote vrijwilligersactie NLdoet. Deze campagne zet vrijwilligerswerk in de schijnwerpers en motiveert mensen om zelf deel te nemen aan vrijwilligersinitiatieven. Vrijwilligers zijn namelijk het kloppend hart van vele sociale initiatieven.

Er zijn Rijswijkers die graag vrijwilligerswerk willen gaan doen, maar niet goed weten wat of gewoon een steuntje in de rug nodig hebben. Voor hen zijn er vrijwilligerscoaches: samen kijk je welke talenten en interesses iemand heeft, bouw je een vertrouwensband op, en ga je op zoek naar een passende vrijwilligersvacature. Maarten Stolk van Rijswijk Doet vertelt hier aan ons meer over.