Burgemeester en wethouders planten bloemetjes voor vrijwilligersactie NLdoet

Burgemeester en wethouders planten bloemetjes voor vrijwilligersactie NLdoet

De burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben zich op vrijdag 15 maart actief ingezet tijdens de nationale vrijwilligersactie NLdoet. Samen met andere vrijwilligers hebben zij zich beziggehouden met het aanleggen van nieuwe beplanting in zowel de voor- als achtertuin van de zorglocatie Windlustsingel van Middin in Leidschendam.

Het hele jaar behoefte aan vrijwilligerswerk
NLdoet, een initiatief van Het Oranje Fonds, heeft als doel vrijwilligerswerk in het zonnetje te zetten en mensen aan te moedigen een dagje vrijwilligerswerk te doen. Maar de behoefte aan vrijwilligerswerk is het hele jaar door aanwezig, benadrukt wethouder Bianca Bremer. “Tijdens NLdoet kan iedereen kennismaken met vrijwilligerswerk. Je ontmoet andere mensen, doet ervaring op en het belangrijkste: je helpt een ander. Dankzij de vrijwilligers in onze gemeente kunnen mensen sporten, zijn er plekken om elkaar te ontmoeten en wordt er voor mensen en dieren gezorgd. Kortom, je bent gezellig bezig en geeft iets terug aan de gemeenschap.”

LVvoorElkaar
Voor inwoners van Leidschendam-Voorburg die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk, staat LVvoorElkaar het hele jaar door klaar. De consulenten helpen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk, of het nu gaat om een paar uur per week of eenmalige inzet. Een afspraak maken kan via 070 337 0377 (maandag tot en met donderdag) of info@LVvoorelkaar.nl.