Collegeleden van Pijnacker-Nootdorp helpen tijdens NLdoet bij Ipse de Bruggen

Collegeleden van Pijnacker-Nootdorp helpen tijdens NLdoet bij Ipse de Bruggen

Collegeleden van de gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet bij de woning Waddenzee/Lauwers van Ipse de Bruggen. Samen met de bewoners hebben zij zich ingezet voor een waardevol project, waarbij de focus lag op het creëren van een ontspannen sfeer en het maken van sociale interactie.

Ipse de Bruggen
De woning Waddenzee/Lauwers van Ipse de Bruggen biedt onderdak aan twaalf bewoners, allen met zowel verstandelijke als lichamelijke beperkingen en allen afhankelijk van een rolstoel. Voor sommigen betekent dit dat ze nog veel zelfstandig kunnen doen en hun wensen kunnen uiten, terwijl anderen meer ondersteuning nodig hebben bij dagelijkse activiteiten en het uiten van hun behoeften.

Lekkernijen en een ontspanningsruimte
Tijdens NL Doet hebben de collegeleden niet alleen geholpen met het bereiden van lekkernijen voor een high tea, maar hebben ze ook een kamer geverfd om deze om te vormen tot een ontspanningsruimte. Hier kunnen de bewoners uit hun rolstoel komen en genieten van diverse activiteiten, zoals het kijken van een film, luisteren naar muziek en gewoon lekker ontspannen.

Goede momenten
Burgemeester Lugthart benadrukte het belang van dergelijke vrijwillige inzet: “NL Doet biedt een fantastische gelegenheid om iets te betekenen voor onze gemeente, dit jaar specifiek voor Ipse de Bruggen. De inzet van vrijwilligers is van onschatbare waarde op plaatsen als deze. We hebben met veel plezier een handje geholpen met het verven van muren en het voorbereiden van een high tea voor de bewoners. Het was een genot om samen met de cliënten deze momenten te beleven.”

Band tussen de gemeenschap en bewoners
Door de aanwezigheid van enkele nieuwe bewoners is de behoefte aan buurtbetrokkenheid toegenomen. Daarom wordt er een uitnodiging gedaan aan de buurtbewoners om kennis te maken met de mensen die bij Waddenzee/Lauwersoog wonen, waardoor de band tussen de gemeenschap en de bewoners verder versterkt wordt.