Mobiele milieustraat in Delfgauw officieel geopend

Mobiele milieustraat in Delfgauw officieel geopend

Op dinsdag 19 maart hebben wethouder Marieke van Bijnen en directielid Avalex Willem Stronkhorst de mobiele milieustraat in Delfgauw officieel geopend. Dit deden zij door op het Gouden Rijderplein klein afval in te leveren bij de medewerkers van Avalex.

Milieustraat
Eerder werd de mobiele milieustraat al officieel geopend in Nootdorp en Pijnacker. De zogenaamde marktwagen is vanaf nu drie keer per maand te vinden in de gemeente. De standplaats wisselt van dorpskern, waardoor de mobiele milieustraat altijd dichtbij is.

Wat kan je inleveren?
Inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen bij de mobiele milieustraat terecht met hout, metalen, kunststof, kleine elektrische apparaten, KCA, frituurvet, oud papier en karton. Zolang het maar in een grote boodschappentas past. Voor alle grotere voorwerpen kunnen inwoners terecht bij de milieustraat in Delft of Rijswijk.

Tevreden wethouder
Marieke van Bijnen, wethouder afval- en grondstoffenbeleid: “Ik vind het geweldig dat de mobiele milieustraat in Delfgauw nu ook geopend is. In Pijnacker en Nootdorp is er al volop gebruik gemaakt van de marktwagen. Ook hier in Delfgauw kunnen inwoners gratis én zonder afspraak terecht voor het wegbrengen van klein afval.”

“We kunnen goed recyclen”
Willem Stronkhorst, directielid uitvoering Avalex: “Met de mobiele milieustraat bieden we een mooie gelegenheid in de buurt om het kleine afval in te leveren zodat we het goed kunnen recyclen.”