Rijswijkse woning gesloten door burgemeester na grote drugsvondst

Rijswijkse woning gesloten door burgemeester na grote drugsvondst

Burgemeester Huri Sahin heeft vandaag een woning gesloten in het Rembrandtkwartier nadat er een immense vondst aan drugs is gedaan. Ook werd er een vuurwapen aangetroffen. De woning zal negen maanden lang gesloten blijven om de orde te laten terugkeren.

Schokkende ontdekking
In januari 2024 was er al een aanhouding van een inwoner van Rijswijk die verdacht werd van het handelen in verdovende middelen. Op basis van deze aanhouding werd het huis van de verdachte onderzocht. Hier is vervolgens een ontdekking gedaan van een grote hoeveelheid soft- en harddrugs en lustopwekkende drugs, verdeeld over de gehele woning. Verder werden er meerdere weegschalen, een sealapparaat en een grote hoeveelheid verpakkingsmaterialen aangetroffen. In een verborgen ruimte onder de vloer lagen een vuurwapen en munitie. Het is dus duidelijk dat er sprake is geweest van drugshandel.

Belangrijke maatregelen
Burgemeester Sahin zegt dat het aannemelijk is dat de persoon betrokken was in de wereld van drugshandel. Hiermee geeft ze aan dat de openbare orde en veiligheid enorm geschaad is. Om te voorkomen dat dit pand nog enige rol kan spelen in de drugshandel in de toekomst heeft de burgemeester ervoor gekozen het pand te sluiten. Zo kunnen ook alle nadelige effecten van drugshandel en drugsgebruik uit de weg geruimd worden.

Blijven vechten tegen drugshandel
“Met deze maatregel zorgen we dat het adres niet langer bekendstaat als drugspand en de rust in de omgeving kan terugkeren.” zegt Sahin. “Ondermijnende criminaliteit vanuit een drugspand willen we niet in onze stad, en al helemaal niet in een woonwijk. Drugs hebben een ontwrichtend effect op onze samenleving. Van het geweld dat criminelen plegen die er geld aan verdienen, tot de gebruikers die voor overlast zorgen of in de verslavingszorg belanden. Naast persoonlijk verdriet zorgt het ook voor torenhoge maatschappelijke kosten. We moeten drugs blijven bestrijden.” voegt ze toe.