Cameratoezicht op Fluitpolderplein verlengd na afname van overlast

Cameratoezicht op Fluitpolderplein verlengd na afname van overlast

Na een succesvolle afname van overlast dankzij de installatie van camera’s op het Fluitpolderplein in februari 2023, is besloten om het cameratoezicht met een jaar te verlengen tot februari 2025.

Overlast verminderd
Het initiatief bleek effectief te zijn bij het verminderen van de overlast, wat heeft geleid tot het besluit tot verlenging. Het belangrijkste aspect van dit cameratoezicht is de preventieve werking ervan. Naast het bieden van een gevoel van veiligheid voor de inwoners stellen camera’s de politie ook in staat om snel te reageren in het geval van een incident. De politie heeft toegang tot de beelden en kan ze gebruiken om onderzoek te doen naar criminele activiteiten of andere overtredingen.