9.000 woningen worden gerenoveerd en verduurzaamd

9.000 woningen worden gerenoveerd en verduurzaamd

Een mijlpaal in de regionale woningbouw: vijf woningcorporaties en vijf bouwpartners hebben hun handtekeningen gezet onder een langdurig partnerschap voor de Bouwstroom renovatie & verduurzaming. Dit ambitieuze initiatief betekent dat er in de komende 8 jaar maar liefst 9.000 sociale huurwoningen in de regio Haaglanden zullen worden gerenoveerd en verduurzaamd.

Gunstig voor milieu en bewoners
De samenwerkingspartners zijn vastberaden om het tempo van de renovatie en verduurzaming van sociale huurwoningen te versnellen. Dit zal niet alleen gunstig zijn voor het milieu, maar ook voor de bewoners, aangezien de woonlasten zullen dalen en het wooncomfort zal toenemen.

“Wij zijn trots op deze samenwerking”
Rob van den Broeke, directeur-bestuurder bij Rijswijk Wonen, uit zijn trots over de duurzame samenwerking: “Wij zijn trots op deze duurzame samenwerking. Door afspraken te maken, kennis te delen en processen te optimaliseren zetten we flinke stappen in het verbeteren en verduurzamen van onze woningen. Ook komen we tot scherpere keuzes en gaan we slimmer om met onze euro’s. Hier worden onze huurders beter van en werken we tegelijkertijd hard aan het halen van de klimaatdoelen. Dit is dan ook de rode draad in de samenwerking. Laten we aan de slag gaan!”

Slimmer en sneller
De versnelling wordt mogelijk gemaakt doordat de corporaties de 9.000 woningen in één keer aanbesteden en processen standaardiseren. Leon van der Pluym van BAM Wonen, coördinator van de bouwpartners, benadrukt het belang van continu leren, innoveren en verbeteren: “Het gaat om ruim 100 projecten die we optimaal kunnen plannen. En ervaringen en kennis die we opdoen in het ene project, nemen we mee in andere projecten. Zo werken we steeds slimmer en sneller.”

Wie doen er mee?
De vijf woningcorporaties die deelnemen aan de Bouwstroom renovatie & verduurzaming zijn: Vidomes, Rijswijk Wonen, De Goede Woning, Rondom Wonen en Stedelink. De geselecteerde bouwpartners zijn BAM Wonen, Buurtbouwers (combinatie Smits Vastgoedzorg & VORM), Dura Vermeer & ERA Contour, Van Wijnen Stolwijk en Willems Vastgoedonderhoud.