NK Tegelwippen nu ook van start gegaan in Pijnacker-Nootdorp

NK Tegelwippen nu ook van start gegaan in Pijnacker-Nootdorp

Op donderdag 21 maart lanceerde Bart van Straten, de wethouder verantwoordelijk voor water en klimaat, het begin van het NK Tegelwippen. De aftrap vond plaats op de rotonde aan de Veenweg in Nootdorp. Direct daarna ging aannemer Van Schie Groen aan de slag om dit stuk openbare ruimte te vergroenen.

Eerste deelname
De gemeente Pijnacker-Nootdorp neemt dit jaar voor het eerst deel aan het NK Tegelwippen. Dit is een competitie waarbij iedereen kan meedoen door tegels te verwijderen uit hun voortuin, achtertuin of geveltuin. Het vervangen van tegels door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen is van groot belang. Op deze manier wordt Nederland bestendiger tegen klimaatverandering, comfortabeler voor zowel mensen als dieren, en koeler tijdens hete dagen.

Tegel eruit, plant erin!
Wethouder Bart van Straten benadrukt het belang van vergroening: “Het groener maken van straten, gebouwen en tuinen is essentieel. Het verbetert de afvoer van regenwater, bevordert biodiversiteit en zorgt voor een esthetisch aantrekkelijkere omgeving. Dus tegel eruit, plant erin!”

Hoe kun je meedoen?
Inwoners kunnen zelf deelnemen door tegels uit hun voortuin, achtertuin of geveltuin te verwijderen en te vervangen door groen. De verwijderde tegels kunnen worden aangemeld op www.nk-tegelwippen.nl/meedoen, vergezeld van voor- en na-foto’s. Deze worden vervolgens bij de tegelstand van de gemeente en de nationale Tegelteller opgeteld.

Natuurlijk zal de gemeente ook groen toevoegen aan de openbare ruimte. De tegels die zij vervangt door groen worden ook meegeteld voor het NK Tegelwippen.