[VIDEO] De bekendste ijssalon van Oud Rijswijk Talamini is weer geopend

[VIDEO] De bekendste ijssalon van Oud Rijswijk Talamini is weer geopend

De lente is weer begonnen en langzaam aan begint de zon zich steeds vaker te laten zien. En waar zon is, is ijs! Bij IJssalon en en familiebedrijf Talamini maken ze iedere dag ambachtelijk ijs. Met veel liefde bereiden ze heerlijke smaken die telkens weer klanten verrassen.

Doorlopende lijn in de familie
Het begon allemaal bij de opa en oma van Claudia aan haar vaders kant. Zij kwamen vanuit Italië naar Nederland vlak na de eerste wereldoorlog om hier ijs te maken en te verkopen. Haar ouders, Alida en Mario, kwamen in 1975 naar het welbekende pand aan de Willemstraat 12.

Hiervoor was Talamini gevestigd aan de Rijswijkseweg. Claudia Talamini en Marco Ruggeri namen in 2002 de ijssalon van haar ouders over, en dat maakt Claudia alweer de vijfde generatie van het familiebedrijf. IJs heeft een echte doorlopende lijn in de familie. En wie weet neemt de zesde generatie, namelijk de dochter van Claudia en Marco, Talamini ook weer over.

Spaghetti-ijs
’s Zomers staan er regelmatig  lange rijen mensen die wachten om een ijsje te kopen bij Talamini. Wat mensen vaak niet weten is dat Talamini dagelijks hun ijs zelf maakt in de ijs-werkplaats achter de zaak. Dit betekent dat ze in kunnen spelen op het weer en de vraag zodat je dagelijks een vers ijsje kunt eten. Bij Talamini kun je niet alleen een simpel bolletje of bakje ijs halen, maar je kunt er ook ijstaarten, ijscoupes en zelfs ‘Spaghetti-ijs’ kopen. Dit zijn dunne sliertjes vanille-ijs, overgoten met aardbeien ijs en afgetopt met slagroom en kokosschaafsel. Bij vele roept ‘spaghetti-ijs’ de nodige nostalgie naar boven.

“Mensen vinden het bijzonder dat we al zo lang met ijs werken. Ik ben erg trots op mijn grootouders en ouders.  Ik krijg ook verhalen van oudere mensen die Talamini met mijn ouders op de Rijswijkseweg meegemaakt hebben. Veel mensen zijn blij dat we eindelijk weer open zijn, nu het mooi weer is. Het is meer dan alleen ijsjes verkopen”, vertelt Claudia trots.

`