[VIDEO] Roze ouderen delen hun verhalen over discriminatie met Tour d’Amour

[VIDEO] Roze ouderen delen hun verhalen over discriminatie met Tour d’Amour

Donderdag 21 maart was de dag tegen discriminatie en racisme. Vaak hebben oude mensen die lesbisch, homo of transgender zijn hier erg last van. Daarom wordt het initiatief ‘Tour d’Amour’ georganiseerd. Tour d’Amour laat roze ouderen hun verhaal vertellen en hopen zo andere mensen hiermee te inspireren.

Teveel racisme en discriminatie in Rijswijk
Eerder deze dag is er al een vlag gehesen tegen racisme en discriminatie. Wethouder Gijs van Malsen vindt deze dag erg belangrijk: “Er is in Rijswijk nog steeds teveel spraak van discriminatie en racisme, dus ik vind het erg goed dat we daar ook in Rijswijk vandaag extra bij stilstaan.”

Word ik dan niet gepest?
Tour d’Amour is bedacht door Eveline van de Putte. Eveline is op het idee gekomen bij het schrijven van haar boek ‘Stormachtig stil’ door alle ouderen die ze daarvoor sprak. “Ik kreeg vaak te horen dat de ouderen niet over hun leven durfden te praten met de reden: stel dat ik thuiszorg krijg of afhankelijk wordt van anderen, kan ik dan nog wel mezelf zijn of word ik dan niet gepest?”. En juist omdat Eveline niet begreep hoe iemand van zoiets moois gepest zou kunnen worden, besloot ze het initiatief Tour d’Amour te lanceren.

Levensverhaal
Een van de sprekers, Magda Romgens, is er op latere leeftijd achter gekomen lesbisch te zijn. Ook zij vertelt haar verhaal en hoopt hiermee andere mensen te inspireren hun verhaal te vertellen om nog meer andere mensen te inspireren. “Met een levensverhaal kan ik het echt overbrengen en mensen het beter laten begrijpen/voelen.”, aldus Magda.