Vaccinatiedag in Pijnacker-Nootdorp: bescherming tegen infectieziekten

Vaccinatiedag in Pijnacker-Nootdorp: bescherming tegen infectieziekten

Op dinsdag 26 maart staat Sporthal de Viergang in Pijnacker-Nootdorp klaar om een grote groep kinderen en tieners te ontvangen voor vaccinaties, verzorgd door JGZ Zuid-Holland West. Het is een belangrijke dag voor de gezondheid van de gemeenschap, waarbij kinderen en jongeren worden beschermd tegen verschillende infectieziekten.

Uitnodiging
Kinderen die dit jaar negen worden, zullen worden gevaccineerd tegen de BMR, terwijl tieners die dit jaar tien of vierentwintig worden, de HPV- en/of MenACWY-vaccinatie zullen ontvangen. De uitnodigingen zijn reeds thuisgestuurd naar degenen die aan de beurt zijn.

Vrijwillig en kosteloos
Het is essentieel voor ouders om te weten dat zij het recht hebben om hun kinderen vrijwillig en kosteloos te laten vaccineren tegen ziekten zoals kinkhoest, polio en mazelen. Deze vaccinaties zijn niet alleen voor individuele bescherming, maar dragen ook bij aan groepsimmuniteit, waardoor de verspreiding van ziekten wordt verminderd.

Een nieuwe trend
Echter, er is een groeiende trend waarbij ouders ervoor kiezen om hun kinderen niet te laten vaccineren, wat resulteert in een afname van het aantal vaccinaties. Recentelijk zijn er in Brabant gevallen van mazelen gemeld, een ziekte die in Nederland al enkele jaren niet meer voorkwam. Deze uitbraken benadrukken het belang van een goede vaccinatiegraad om de verspreiding van ziekten te voorkomen.

De gemeente en JGZ doen een dringende oproep aan ouders om hun kinderen te laten vaccineren. Mochten er vragen of zorgen zijn over het vaccinatieprogramma, dan kunnen ouders contact opnemen met JGZ via telefoonnummer 088 – 054 99 99 (optie 2).