[VIDEO] Wethouder opent nieuwe peuterspeelschool in RijswijkBuiten

[VIDEO] Wethouder opent nieuwe peuterspeelschool in RijswijkBuiten

Vandaag werd met veel vreugde de eerste peuterspeelschool in de nieuwbouwwijk Parkrijk, RijswijkBuiten, officieel geopend door wethouder Larissa Bentvelzen, met een groep enthousiaste kinderen. De peuterspeelschool, gevestigd aan de Trilgrasstraat en onder het beheer van Up Kinderopvang, heeft haar diensten op 26 februari 2024 aangeboden in de Freinetschool Parkrijk in Rijswijk. Dit initiatief is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Rijswijk, Kinderopvang Morgen en Librijn openbaar onderwijs.

Een goede start
Wethouder Bentvelzen deelde haar blijdschap over de opening van deze nieuwe peuterspeelschool: “Ik ben erg blij met de komst van de nieuwe peuterspeelschool. In RijswijkBuiten is het aanbod nu compleet en dat is belangrijk. De peuterspeelschool is een basisvoorziening die kinderen al vroeg stimuleert in hun ontwikkeling. Dit helpt bij een goede start later op de basisschool en dat gunnen we ieder kind in Rijswijk.”

Groei en ontwikkeling
Bij Up Kinderopvang staat de ondersteuning van peuters in hun groei en ontwikkeling centraal. Getrainde medewerkers begeleiden de kinderen met zorg, waarbij ze ervoor zorgen dat plezier en leren hand in hand gaan. Het programma is ontworpen om de taalvaardigheid te verbeteren, emoties te begrijpen, motorische vaardigheden te ontwikkelen en de zintuigen en rekenvaardigheid te stimuleren. Het uiteindelijke doel is om de nieuwsgierigheid en vaardigheden van peuters te bevorderen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Van harte welkom
De peuterspeelschool verwelkomt kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud. Peuters kunnen twee dagdelen per week deelnemen, en bij een speciale doorverwijzing van het consultatiebureau (CJG) zelfs vier dagdelen. De openingstijden zijn op maandag en donderdag, en/of op dinsdag en vrijdag, van 8.30 tot 12.30 uur. Ook peuters die later naar een andere basisschool gaan, zijn van harte welkom bij peuterspeelschool Up aan de Trilgrasstraat.