Kinderen bij Het Kievitsnest in Nootdorp leren spelend over verkeer

Kinderen bij Het Kievitsnest in Nootdorp leren spelend over verkeer

Verkeersveiligheid is van groot belang. Kinderen leren bij Kinderdagverblijf Het Kievitsnest in Nootdorp op jonge leeftijd al over de regels en dynamiek van het verkeer. Helen Huisman, locatiemanager bij gro-up, benadrukt het belang van het spelenderwijs ontdekken van verkeer: “Wij vinden het daarom belangrijk om kinderen spelenderwijs het verkeer te laten ontdekken”.

Bijzondere bezoeken
Het thema verkeer stond centraal tijdens recente activiteiten op het kinderdagverblijf. Kinderen kregen niet alleen theoretische kennis over verkeersborden en stoplichten, maar konden ook praktijkervaring opdoen. Zo werden ze verwend met bijzondere bezoeken van de politie en een vuilniswagen. Het hoogtepunt voor velen was ongetwijfeld het mogen plaatsnemen in een politieauto en zelfs het toeteren ervan. Ook de demonstratie van de kraan van de vuilniswagen werd met veel enthousiasme ontvangen.

Een eigen rijbewijs
Het hoogtepunt van de dag was het parcours van wegen dat speciaal was opgezet in de tuin van het kinderdagverblijf. Compleet met rotonde, kruispunt, zebrapad en verkeersborden, gaf dit parcours de kinderen een realistische ervaring van het verkeer. Het behalen van hun eigen ‘rijbewijs’ was voor velen een kroon op hun inspanningen en maakte deze dag tot een onvergetelijke ervaring.