[VIDEO] Ontdek de lente op een unieke manier in de Natuurtuin van Rijswijk

[VIDEO] Ontdek de lente op een unieke manier in de Natuurtuin van Rijswijk

De lente is begonnen en het zonnetje schijnt volop. Dat betekent er op uit in de natuur dus! En daar is de Natuurtuin van Rijswijk de uitgesproken plek voor. Deze natuurtuin is een unieke plek waar mensen de natuur kunnen ervaren. Als het educatieve middelpunt van het Wilhelminapark, biedt de tuin niet alleen een rustige omgeving, maar ook de mogelijkheid om veel te leren over de natuur.

Bloemen en insecten
De tuin heeft allerlei verschillende landschappen en leefomgevingen die typisch zijn voor het Zuid-Hollandse landschap. Je kunt er bijvoorbeeld een dijk, een stukje akkerland, wilgengrienden en rietvelden vinden. Er zijn het hele jaar door ook veel planten en bloemen te zien. De tuin is de thuisbasis van allerlei vogels, vissen, kikkers en insecten die er wonen. En juist tijdens de lente, het  seizoen waar alles groeit en bloeit, kijk je hier je ogen uit.

Van alles te beleven
In de Natuurtuin is er van alles te beleven, zo kun je een kijkje nemen bij de Bijenstal. In 2018 is deze duurzame bijenstal in de Natuurtuin geplaatst en deze is helemaal opgebouwd uit tuinderglas en is voorzien van zonnepanelen op het dak. De stal is niet alleen een veilig huis voor de bijen, maar het biedt ook een kans voor bezoekers om de harde werkers van dichtbij te zien. Er is regelmatig een imker aanwezig die nog meer over de bijen kan vertellen.

Open dag
Vier keer per jaar vindt er een open dag plaats in Natuurtuin Rijswijk, en dit keer is het op zondag 21 april. Omdat het voorjaar is, kunnen de kinderen zaadbollen maken. Die zaadbollen kunnen op het akkertje worden uitgegooid of mogen mee naar huis worden genomen.

Vanaf 13.30 uur is er een programma, met het laatste nieuws over de Natuurtuin, een interessante lezing van Wemke van der Meij van IVN, en rondleidingen met een IVN-Natuurgids of met vrijwilligers over het onderhoud. De rondleidingen gaan ook langs de bijenstal, met een  speciale demonstratiekast, waarin te zien hoe bijen op een natuurlijke manier honingraten maken.