Miniatuur Dorpskerk Nootdorp op nieuwe bestemming onthuld

Miniatuur Dorpskerk Nootdorp op nieuwe bestemming onthuld

Op woensdag 27 maart werd de miniatuur van de Dorpskerk onthuld door de 88- jarige Chris van der Sman, de bouwer van de miniatuur, samen met wethouders Van Straten en Van de Gevel. Vanaf nu is de miniatuur te bewonderen op het Sint Janshof in Nootdorp.

Een nieuwe bestemming
Chris van der Sman heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als bouwer van miniatuurkerken. Met toewijding heeft hij meerdere van deze bijzondere bouwwerken gemaakt. Lange tijd stonden de miniaturen in zijn achtertuin, maar hij was op zoek naar een nieuwe bestemming voor de bouwwerken . Van der Sman deed een oproep en met succes.

Wethouder en voorzitter bestuur van de algemene begraafplaats, Bart van Straten reageerde enthousiast op deze oproep: “Wij werden direct enthousiast door de oproep. Heel leuk dat wij vandaag de miniatuur van de Dorpskerk een mooi plekje hebben kunnen geven op de gemeentelijke begraafplaats het Sint Janshof, in Nootdorp.”

De Dorpskerk
Het kleinste bouwwerk van Chris van der Sman is de miniatuur van de toren van de Dorpskerk, met een hoogte van 2,25 meter. Dit is zijn kleinste nagebouwde werk. Van der Sman heeft ‘slechts’ twee jaar aan de Dorpskerk gewerkt, wat kort is in vergelijking met zijn andere projecten. Het is zijn lust en zijn leven, én zijn levenswerk: miniatuurkerken bouwen. Chris van der Sman uit Nootdorp doet het al 61 jaar.

Ook Wethouder van Cultuur, Hanneke van de Gevel, is erg trots op de miniatuur van de Dorpskerk : “Geweldig om te zien hoe secuur de Nootdorpse Chris van der Sman de Dorpskerk heeft gemaakt. De details herken je direct, zelfs het glas in lood is identiek. Hier gaan wij goed voor zorgen en mooi dat iedereen de miniatuur hier nu kan komen bekijken.”