Gemeente lanceert ‘Berichten over uw Buurt’ om burgers te informeren over lokale besluiten

Gemeente lanceert ‘Berichten over uw Buurt’ om burgers te informeren over lokale besluiten

Vanaf 8 april zullen Nederlanders van 25 jaar en ouder, met een account op MijnOverheid, belangrijke e-mails ontvangen van Overheid.nl. Deze e-mails zullen bekendmakingen bevatten met betrekking tot vergunningen, werkzaamheden en andere aankondigingen in de nabijheid van hun woning. Het doel van deze service is om burgers beter te informeren over lokale aangelegenheden en om duidelijkheid te verschaffen over hoe zij inspraak kunnen krijgen of bezwaar kunnen maken.

Berichten over uw Buurt
Deze bekendmakingen, genaamd ‘Berichten over uw Buurt’, zullen wekelijks worden verstuurd aan geregistreerde gebruikers. Indien er geen nieuwe aankondigingen zijn, zal er geen e-mail worden verstuurd. Ontvangers hebben via MijnOverheid de mogelijkheid om in te stellen hoe vaak ze deze e-mails willen ontvangen, evenals de omvang van het gebied waarover de bekendmakingen gaan. Voor degenen die geen interesse hebben in deze dienst, is er de mogelijkheid om zich eenvoudig af te melden.

Juiste e-mail
De e-mails zullen afkomstig zijn van Overheid.nl en bevatten links naar relevante webadressen voor snelle toegang tot de benodigde informatie. Om gebruikers te waarschuwen voor mogelijke phishing-pogingen, wordt benadrukt dat ontvangers altijd de afzender (noreply@overheid.nl) moeten controleren voordat ze op een link klikken.

Meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over deze e-mailservice zijn beschikbaar op de website www.overheid.nl, inclusief een informatieve video die de werking van de service toelicht.