[VIDEO] Mark Wit opent schoolplein en levert bijdrage aan NK Tegelwippen

[VIDEO] Mark Wit opent schoolplein en levert bijdrage aan NK Tegelwippen

Op donderdag 28 maart opende wethouder Mark Wit het nieuwe schoolplein van de Freinetschool Parkwijk in Rijswijk. Ook plantte hij samen met leerlingen een boom als bijdrage aan het NK Tegelwippen.

NK Tegelwippen
Het NK Tegelwippen is een initiatief wat Nederlanders aanmoedigt om hun tegels te vervangen voor groen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een perkje, een boom of een paar planten. Vorig jaar eindigde de gemeente Rijswijk met deze landelijke competitie op een 26e plaats. Dit jaar hoopt wethouder Mark Wit op een hogere eindklassering: “We hopen natuurlijk zo hoog mogelijk te eindigen maar uiteindelijk is het belangrijkste dat er meer groen komt in Rijswijk.”

Nieuw schoolplein
Ook werd het nieuwe schoolplein van de Freinetschool Parkrijk geopend. Samen met vier leerlingen knipte de wethouder het lint door waardoor het plein officieel geopend was. Bij dit schoolplein staat de natuur centraal, en is er voor gezorgd dat het regenwater extra snel weg kan lopen.

Bekijk in de video hieronder hoe deze feestelijke dag verliep, en wat de wethouder en de leerkracht van groep 1-2, Kim van Oort, van het nieuwe plein vinden.