[VIDEO] Verhuizing naar Rijswijk van familiebedrijf Jarocells wordt feestelijk geopend

[VIDEO] Verhuizing naar Rijswijk van familiebedrijf Jarocells wordt feestelijk geopend

De acculeverancier Jarocells is na een tijd gevestigd te zijn in Den Haag weer teruggekomen naar Rijswijk, waar het is opgericht. Dit moest uiteraard gevierd worden. Daarom werd de opening met veel bezoek om donderdagmiddag 28 maart gecelebreerd. Wethouder Werner van Damme, heeft hier een speech gehouden en heeft geholpen met het doorknippen van de lint.

Samenwerkingen
Vanuit een garage is het bedrijf opgestart door Jan Vermeulen in 2013. Gespecialiseerd in lithiumaccu’s, die de langste levensduur hebben, werken ze samen met allerlei branches. Zo wordt er samengewerkt met politie en het leger. Maar ook houden ze zich nog bezig met vissers en zeilboten, waar het bedrijf in eerste instantie mee begonnen is.

Geschiedenis van het bedrijf
Vermeulen is in eerste instantie begonnen in de farmaceutische industrie. Werkende aan een project met collega’s in India, hebben ze bedacht om van alle tuktuks hybride te maken. Dit was toentertijd nog een beetje hoog gegrepen, maar uiteindelijk is het aanzet geweest tot een idee. Met dit idee heeft Vermeulen een gat in de markt gevonden. Door een bootreis naar Spanje te maken met zijn vrouw, kwam hij erachter hoe een lithiumaccu een baanbrekend plan was om zijn boot te innoveren. Hier bleek uiteindelijk ontzettend veel interesse in te zijn.

Toekomstvisie gemeente
Wethouder van Damme was enthousiast over de opening van het nieuwe pand. “Ik denk dat het een compliment is voor de hele gemeenteraad dat we hier een ondernemingsklimaat ontwikkelen waardoor dit soort bedrijven zich in Rijswijk willen vestigen.” aldus van Damme. Het sluit ook aan bij de visie die de gemeente in eerste instantie neergezet heeft. Het bedrijf richt zich namelijk op energietransitie en duurzaamheid. Hier wil de gemeente naartoe werken.