Inloopavond in Oude Leede voor Weidevogelgebied Zuidpolder

Inloopavond in Oude Leede voor Weidevogelgebied Zuidpolder

Op woensdag 10 april is iedereen welkom in het Oude Laarsje in Oude Leede voor een gezellige inloopavond over het weidevogelkerngebied Zuidpolder. Tijdens deze avond gaan medewerkers van onder andere de provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer en de gemeente Pijnacker-Nootdorp met bezoekers in gesprek over de plannen voor dit gebied. Ook kunnen buurtbewoners meedenken over waar het beste een vogelkijkpunt kan komen.

Fijne plek
Samen slaan deze partijen de handen ineen om een geweldig gebied van 110 hectare te creëren in de Zuidpolder van Delfgauw. Hier krijgen weidevogels een fijne plek om te broeden, blijft het prachtige polderlandschap behouden en ontstaan er nieuwe kansen voor duurzame landbouw.

Ideeën en suggesties
Tijdens de avond zullen er posters hangen met allerlei informatie, zoals over hoe het gebied beheerd gaat worden en hoe het eruit gaat zien. Ook is er ruimte voor ideeën en suggesties vanuit de bezoekers zelf. Je bent welkom in wijkcentrum Het Oude Laarsje, Oude Leedeweg 62A, 2641 NM Pijnacker (Oude Leede), van 19:00 uur tot 20:30 uur. Parkeerplek is beperkt, dus kom bij voorkeur te voet of met de fiets!

Nieuwe inrichting
In april 2022 werd een belangrijke kavelruil afgerond, waardoor dit gebied voor weidevogels mogelijk werd. In 2024 en 2025 wordt het gebied opnieuw ingericht, met onder andere extra natte plekken en natuurvriendelijke oevers om de biodiversiteit te bevorderen.