Voorlichtingsbijeenkomst over verslaving in Leidschendam-Voorburg

Voorlichtingsbijeenkomst over verslaving in Leidschendam-Voorburg

Op maandag 22 april 2024 wordt om 16.00 uur een belangrijke voorlichtingsbijeenkomst over verslaving gehouden in wijk- en dienstencentrum De Plint in Leidschendam. Deze bijeenkomst staat open voor alle inwoners van Leidschendam-Voorburg.

De bijeenkomst
Tijdens deze informatieve sessie zal Thiemo Boekhouder, maatschappelijk werker bij Rivierduinen, uitgebreid ingaan op het onderwerp verslaving. Hij zal essentiële informatie delen over wat verslaving inhoudt, wanneer er sprake is van een verslaving en welke verschillende vormen van verslaving er zijn. Daarnaast zal de focus liggen op de behandeling en het herstelproces van verslaving.

Een bijzonder aspect van deze bijeenkomst is de persoonlijke getuigenis van Pascal Diependaal, ervaringswerker bij Rivierduinen. Hij zal zijn eigen herstelverhaal delen, waardoor de deelnemers een uniek perspectief krijgen op het proces van verslaving en herstel.

Over verslaving
Een verslaving kenmerkt zich doordat men geen controle meer heeft over het gebruik van middelen of bepaald gedrag. Vaak wil men stoppen met het gebruik, maar slaagt hier niet in. Verslaving kan zich manifesteren in verschillende vormen, variërend van verslaving aan middelen zoals alcohol of drugs, tot gedragsverslavingen zoals gokken of gamen.

Organisatie
De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het programma Sterk voor Noord en GGZ Rivierduinen, twee belangrijke spelers op het gebied van geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg in de regio.