Workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ helpt senioren veilig de weg op

Workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ helpt senioren veilig de weg op

Merk jij ook dat het steeds drukker wordt op de fietspaden, met allerlei soorten voertuigen zoals scooters, fatbikes en E-bikes? Ben je hierdoor onzeker tijdens de dagelijkse fietstocht? Dan is de tweedaagse fietsworkshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ speciaal voor senioren iets voor jou. De gemeente Rijswijk organiseert deze workshop in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland om senioren te helpen veilig te blijven fietsen.

Programma
Het programma van de workshop bestaat uit twee donderdagochtenden, waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen en aanvullen. Op de eerste dag staat vitaliteit centraal, met onder andere uitleg over zithoudingen door een fysiotherapeut en aandacht voor de dode hoek. Een hoogtepunt van de dag is de aanwezigheid van een vrachtauto met instructeur, die deelnemers meeneemt in de cabine om te laten zien wat een chauffeur wel en niet kan zien.

Op de tweede dag wordt ingegaan op de plaats op de weg en de veiligheid van de eigen fiets. Een gespecialiseerde fietsenmaker controleert de tweewieler op zaken zoals remmen, bandenspanning en zadelhoogte, en voert waar nodig aanpassingen uit. De ochtend wordt afgesloten met een fietsparcours waarin deelnemers alle opgedane kennis in de praktijk kunnen brengen, zoals slalommen, afslaan en hand uitsteken.

‘Het Nieuwe Fietsen’
De workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ vindt plaats op donderdag 18 en 25 april bij het Huis van de Stad. Deelname is gratis en de workshop begint om 09:00 uur en eindigt om 13:00 uur. Inschrijven kan via de website van de gemeente Rijswijk.