Conny van Walraven ontvangt koninklijke onderscheiding voor bijdrage aan twirlsport

Conny van Walraven ontvangt koninklijke onderscheiding voor bijdrage aan twirlsport

Tijdens een ceremonie op Eerste Paasdag, 31 maart, tijdens het Europees Kampioenschap Baton Twirling 2024 in Eindhoven, is Conny van Walraven uit Voorburg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De Eindhovense locoburgemeester Rik Thijs speldde haar onder luid applaus en gejuich de versierselen op. Van Walraven werd geëerd voor haar uitzonderlijke toewijding als vrijwilligster, waarbij zij maar liefst 40 jaar lang een voortrekkersrol vervulde binnen de Twirl en Baton sport.

NBTA Nederland
Als voorzitter van de NBTA Nederland, de National Baton Twirling Association, speelde Conny van Walraven een belangrijke rol in het verwerven van nationale erkenning voor de Twirl en Baton sport in Nederland. Haar inspanningen werden op het Europees Kampioenschap opnieuw in de schijnwerpers gezet, waar vele deelnemers en toeschouwers getuige waren van haar onuitputtelijke toewijding. Zowel nationaal als internationaal wordt haar inzet geroemd, niet alleen voor haar bijdrage aan de sport, maar ook voor haar sociaal bewogen karakter en haar vermogen om anderen te inspireren en te motiveren.

Jonge leeftijd
Vanaf een jonge leeftijd was Conny van Walraven al actief betrokken bij de Twirlsport. Als lid van de Christelijke gymnastiekvereniging Sport Ontspanning Spel (S.O.S. – Voorburg) en later als lid van het jeugdbestuur, speelde zij een belangrijke rol in de ontwikkeling van jong talent. Haar betrokkenheid groeide verder toen zij in 1987 actief werd bij de majorettevereniging ‘Flamingo’s’ in Den Haag, waar zij zich onderscheidde als choreograaf en trainer. Haar toewijding en leiderschap brachten de vereniging naar nieuwe hoogten en leidden uiteindelijk tot haar voorzitterschap van de NBTA.

Organisatie en management
Gedurende haar voorzitterschap heeft Van Walraven zich ingezet op diverse fronten, van het managen van teams tot het organiseren van internationale evenementen. Haar rol als verbindende factor binnen de Nederlandse Baton Twirling gemeenschap was essentieel bij het tot stand brengen van de Nederlandse Baton Twirling Federatie (NBTF) en het binnenhalen van Europese en Wereldkampioenschappen naar Nederland. Zelfs tijdens de uitdagingen van de coronapandemie wist zij met vastberadenheid en toewijding evenementen op touw te zetten, wat haar in de ogen van velen uniek maakt.

De gemeente Leidschendam-Voorburg feliciteert Conny van Walraven van harte met haar welverdiende Koninklijke onderscheiding. Haar toewijding en inspirerende leiderschap hebben een blijvende impact gehad op de Twirlsport, zowel nationaal als internationaal.