Gemeente Rijswijk gaat VvE’s helpen verduurzamen

Gemeente Rijswijk gaat VvE’s helpen verduurzamen

De gemeente Rijswijk biedt vanaf nu ondersteuning aan Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) om gezamenlijk te verduurzamen. Het initiatief, dat de komende jaren wordt uitgerold, heeft tot doel om de energie-efficiëntie van appartementsgebouwen te verbeteren en zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van de uitstoot van fossiele brandstoffen.

Stap voor stap naar duurzaamheid
Het streven naar een duurzame toekomst begint bij het verduurzamen van woningen en het verminderen van energieverbruik. Voor appartementseigenaren is dit echter niet altijd eenvoudig. Het isoleren van uw kozijnen, dak of gevel of het verduurzamen van de gemeenschappelijke ruimten moet bijvoorbeeld samen met de Vereniging van Eigenaren gedaan worden.

Hoe kunnen VvE’s geholpen worden?
Om VvE’s te ondersteunen bij het nemen van duurzaamheidsmaatregelen, biedt de gemeente Rijswijk de mogelijkheid om een afspraak te maken met VvE-adviseurs. Deze adviseurs staan klaar om samen met de leden van de VvE te kijken naar de mogelijkheden voor energiebesparing en verduurzaming binnen het complex. Ze bieden inzicht in subsidiemogelijkheden en begeleiden VvE’s bij het opstellen van een verbeterplan.

Ook meedoen?
Wil jij deelnemen aan dit initiatief? Neem dan contact op met een van de VvE-adviseurs van de gemeente door een e-mail te sturen naar schakeltover@rijswijk.nl. Telefonisch contact opnemen is ook mogelijk via 14 070 (optie 4). Vervolgens kan je vragen naar een VvE-adviseur.