Succesvolle start met 100 deelnemers ANWB AutoMaatje in Rijswijk

Succesvolle start met 100 deelnemers ANWB AutoMaatje in Rijswijk

ANWB AutoMaatje in Rijswijk, de vervoersdienst die op vrijwillige basis werkt, begon al tegen het einde van vorig jaar met succes. Nu meldt Welzijnsorganisatie Welzijn Rijswijk dat er momenteel al honderd Rijswijkers gebruik maken van ANWB AutoMaatje Rijswijk.

Niet meer afhankelijk van anderen
AutoMaatje is beschikbaar voor bewoners die voor transport afhankelijk zijn van anderen, zoals familie of vrienden. Ze kunnen een rit aanvragen door te bellen naar Welzijn Rijswijk. Een vrijwillige matchmaker controleert dan of er een chauffeur beschikbaar is om te rijden. Er geldt hiervoor een vergoeding van € 0,35 per kilometer. In totaal zijn er nu zo’n 12 AutoMaatjes in Rijswijk.

“Al sinds wij gestart zijn met de dienst eind november druppelen de deelnemers binnen.” vertelt Wil van der Vet, coördinator AutoMaatje van Welzijn Rijswijk. “Ze hebben bijvoorbeeld een oproep in de krant gelezen, of hebben het via-via gehoord.”

Een klein gebaar uit een groot hart
Gijs van Malsen was vanaf het begin betrokken bij de AutoMaatjes en is er erg enthousiast over , zo vertelt hij :“Wanneer je een dagje ouder wordt en minder makkelijk zelf op de fiets kunt stappen, leidt dat er vaak ook toe dat mensen minder snel de deur uit gaan. Terwijl je vaak gewoon actief wilt blijven. Iets kleins als elkaar een ritje aanbieden kan veel betekenen voor mensen die daarmee mobiel kunnen blijven. Voor de nuttige en noodzakelijke bezoekjes, maar ook gewoon voor de leuke dingen, zoals een bezoek aan het wijkcentrum.”

Chauffeurs gezocht
“We hebben in een korte tijd een mooi team van vrijwillige chauffeurs en matchmakers bij elkaar gekregen. Toch kunnen we zeker nog een aantal chauffeurs gebruiken. Wij komen graag in contact met iedereen die dit vrijwilligerswerk overweegt”, vertelt Wil van der Vet . Geïnteresseerden kunnen zich melden via automaatje@welzijn-rijswijk.nl of door op werkdagen te bellen naar 070 – 757 92 00.