Schoolspullen met de Schoolspullenpas voor gezinnen met een lager inkomen

Schoolspullen met de Schoolspullenpas voor gezinnen met een lager inkomen

Voor gezinnen met een beperkt budget en naar schoolgaande kinderen is er de mogelijkheid om de Schoolspullenpas aan te vragen. Met het tegoed op deze pas kunnen kinderen schoolbenodigdheden kopen.

Een rekenmachine en liniaal
In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in een gezin dat moeite heeft met geld. Zonder hulp kunnen deze kinderen buiten de boot vallen. Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg wil op een slimme manier helpen zodat deze kinderen kunnen meedoen in de samenleving en zichzelf kunnen ontwikkelen. De Schoolspullenpas is hier onderdeel van. De Schoolspullenpas is tot en met 30 juni 2024 aan te vragen via Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.

Voor basisschoolkinderen is het tegoed €100. Ze hebben ook de optie om een tablet te kiezen in plaats van het tegoed. Middelbare scholieren en mbo-studenten kunnen voor €200 aan schoolspullen kopen. Brugklasleerlingen krijgen een Schoolspullenpas met een tegoed van €300.

Ooievaarspas
Je kind heeft een Ooievaarspas nodig om de Schoolspullenpas aan te vragen. De levertijd hiervan is ongeveer 8 weken en kun je aanvragen via: https://www.lv.nl/ooievaarspas. Als je inkomen gelijk of lager is dan 130% van wat iemand met een bijstandsuitkering ontvangt., inclusief vakantiegeld, dan kun je de Ooievaarspas en de Schoolspullenpas voor je kind aanvragen.