Schoolspullenpas voor gezinnen met een lager inkomen

Schoolspullenpas voor gezinnen met een lager inkomen

Voor gezinnen met kinderen die naar school gaan en een lager inkomen hebben, biedt de Schoolspullenpas een welkome steun. Deze pas stelt ouders in staat om schoolbenodigdheden voor hun kinderen aan te schaffen, en is tot en met 30 juni 2024 aan te vragen via Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.

Ooievaarspas
Een vereiste voor het aanvragen van de Schoolspullenpas is het bezit van een Ooievaarspas voor het kind. Deze pas heeft een levertijd van ongeveer 8 weken, dus het is raadzaam om deze direct aan te vragen.

Waarde
De waarde van de pas varieert afhankelijk van de leeftijd van het kind en het onderwijsniveau. Voor basisschoolkinderen bedraagt het tegoed €100, waarbij ook de optie bestaat om een tablet te kiezen in plaats van het tegoed. Middelbare scholieren en mbo-bol studenten kunnen voor €200 aan schoolspullen aanschaffen, terwijl brugklasleerlingen zelfs een tegoed van €300 ontvangen.

Lager inkomen
Voor gezinnen die willen weten of ze in aanmerking komen voor de Schoolspullenpas, geldt dat zij een lager inkomen moeten hebben dat gelijk is aan, of lager dan 130% van de bijstandsnorm. Op de website van de gemeente zijn voorbeelden te vinden van het toegestane netto-inkomen onder het kopje ‘130% van de bijstandsnorm’.