[VIDEO] Een duik in de wereld van zwemvereniging RZV-Excelsior

[VIDEO] Een duik in de wereld van zwemvereniging RZV-Excelsior

Leren zwemmen en plezier maken. Dit staat centraal bij zwemvereniging RZV-Excelsior. Van jonge kinderen tot volwassenen, aan iedereen wordt les gegeven. Jan Vrencken, voorzitter van een zogeheten ‘Taskforce’, vertelt ons alles over de vereniging en over de lessen.

Taskforce
Deze ‘Taskforce’ houdt zich bezig met het werven van nieuwe leden en vrijwilligers. “We hebben gezien dat na de coronacrisis een aantal vrijwilligers zijn vertrokken. Ook het aantal leden is helaas afgenomen. Nu hebben we besloten extra kracht bij te zetten, en dat heeft geleid tot de oprichting van de taskforce”, aldus Jan.

Van basis naar volwaardig zwemmer
De lessen hebben eigenlijk 5 fases. Zo begin je in badje 1 met de basis en eindig je in badje 5 als volwaardig zwemmer. Zo’n traject duurt niet kort. Het kan echt wel oplopen tot een jaar lang les en soms zelfs langer.

Erg speciaal
Rody Dijkhuizen is zwemleraar bij RZV. Zelf heeft Rody ook zwemles gekregen bij dezelfde vereniging. Dat hij nu zelf les mag geven, vindt hij erg leuk: “Ik was eerst heel verbaasd, maar om nu zwemles te geven in een gemeente waar ik zelf heb gewoond, voelt wel erg speciaal.