College van B&W verzet zich tegen definitieve opheffing tramhalte Treubstraat

College van B&W verzet zich tegen definitieve opheffing tramhalte Treubstraat

Het college van Burgemeester en Wethouders van Rijswijk is het niet eens met de voorgestelde definitieve sluiting van de halte Treubstraat in de Plaspoelpolder.

Coronamaatregelen
Binnenkort zal de Metropoolregio Rotterdam Den Haag het vervoersplan voor 2025 van de HTM goedkeuren. Jaarlijks dienen de openbaarvervoersbedrijven hun plannen voor het openbaar vervoer in bij de MRDH, waarbij deze plannen verschillende wijzigingen kunnen omvatten, zoals frequentie- en routeaanpassingen.

Na de vermindering van het openbaar vervoer in de regio in 2020 als gevolg van de coronamaatregelen, zijn de tramhaltes Broekpolder en Vlietbrug (tram 1) en Treubstraat (tram 17) in Rijswijk tijdelijk gesloten. Het nieuwe vervoersplan stelt voor om deze tijdelijke sluitingen van de drie haltes permanent te maken.

Verzet tegen opheffing
Het college van Burgemeester en Wethouders van Rijswijk is het niet eens met de voorgestelde sluiting van de halte Treubstraat in de Plaspoelpolder. Gezien het grote aantal kantoren rondom deze tramhalte, de geplande oplevering van 2000 woningen in de directe omgeving, en het protest van bewoners en bedrijven in de buurt van de halte tegen de sluiting, is het essentieel dat deze tramhalte behouden blijft. Het college heeft de MRDH schriftelijk laten weten het niet eens te zijn met de voorgestelde sluiting en verzoekt de MRDH dringend om deze halte open te houden.

Vorig jaar maart werd er nog voor de derde keer gedemonstreerd door buurtbewoners. De demonstrerende bewoners zeggen afhankelijk te zijn van tram 17 en de halte aan de Treubstraat: “De halte is voor bewoners van de Churchilltorens onontbeerlijk. De gemiddelde leeftijd is 75+ en veel mensen rijden ook geen auto meer. Velen zijn slecht ter been. Er zijn zelf mensen die hier zijn kómen wonen vanwege de tramhalte voor de deur”, zo vertelde omwonende Marian Demenint.