Theater Na de Dam brengt loopvoorstelling “Open Ogen” naar Rijswijk

Theater Na de Dam brengt loopvoorstelling “Open Ogen” naar Rijswijk

Op zaterdag 4 mei 2024 brengt Theater Na de Dam opnieuw meer dan 100 voorstellingen over de Tweede Wereldoorlog naar verschillende locaties in Nederland. Ook in Rijswijk is deze voorstelling te bewonderen. De show wordt opgevoerd in een looproute door de straten van Rijswijk.

Open Ogen
“Open Ogen” onderzoekt de complexiteit van het maken van keuzes in tijden van oorlog. Hoe volg je orders op, hoe bepaal je wat het juiste pad is en hoe ga je om met de fouten van degenen om je heen? Onder begeleiding van (lied)schrijver en maker Orihana Calcines verkennen tien jonge spelers deze vragen en wat het betekent om de waarheid en je eigen tekortkomingen onder ogen te zien.

Extra betekenis aan 4 mei
De voorstelling maakt deel uit van Theater Na de Dam, waarbij bijna 400 jongeren in 46 projecten verspreid over Nederland de herdenking op 4 mei extra betekenis geven. Onder leiding van een professionele theatermaker gaan deze jongeren in gesprek met ooggetuigen of familieleden van ooggetuigen over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met ander bronmateriaal, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Looproute
Dit jaar markeert de eerste editie van Theater Na de Dam in Rijswijk, in samenwerking met de Rijswijkse Schouwburg. De voorstelling “Open Ogen” biedt een unieke ervaring waarbij het publiek een theaterroute door de straten van Rijswijk loopt en daarmee letterlijk stappen zet door de geschiedenis.

“Open Ogen” wordt twee keer opgevoerd op zaterdag 4 mei 2024. De try-out begint om 15:00 uur en de première om 20:45 uur. Voor €7,50 ben jij verzekerd van een entreebewijs.