Welzijn Rijswijk is op zoek naar Taalmaatjes voor statushouders

Welzijn Rijswijk is op zoek naar Taalmaatjes voor statushouders

Welzijn Rijswijk is op zoek naar enthousiaste Taalmaatjes voor statushouders in Rijswijk. Dit zijn vrijwilligers die bereid zijn om wekelijks een uurtje te besteden aan het ondersteunen van de participatie van vluchtelingen.

Een nieuw land en nieuwe taal
In een nieuw land krijg je met een nieuwe taal te maken. Hoe beter je die taal spreekt, hoe beter je jezelf kunt redden. Daarom is Welzijn Rijswijk op zoek naar enthousiaste Taalmaatjes. Het project Taalmaatjes loopt al sinds 2009 en heeft al veel koppels gevormd om vluchtelingen en migranten te ondersteunen bij het leren van Nederlands.

Je krijgt een vast maatje waarmee je elke week afspreekt. Samen beslissen jullie waar en wanneer je elkaar ontmoet, en wat jullie gaan doen. We zorgen er altijd voor dat je een maatje krijgt dat goed bij je past en bij jou in de buurt woont. Na een kennismaking met de persoon die Nederlands wil leren, mag je zelf beslissen of je met hem of haar verder wilt gaan. Het is niet nodig om een professionele achtergrond te hebben om als vrijwilliger te kunnen helpen.

Aap Noot Mies
Taalmaatjes zijn erg belangrijk voor statushouders in Rijswijk, omdat ze directe hulp bieden bij het leren van Nederlands. Door regelmatig samen te komen, kunnen statushouders hun taalvaardigheden verbeteren, meer zelfvertrouwen opbouwen en zich beter integreren in de gemeenschap. Dit helpt bij een succesvolle integratie en participatie in Rijswijk.

Mocht je interesse hebben om Taalmaatje te worden, dan je kijken op: www.vrijwilligerscentrum.nl/info/vacature/Taalmaatje. Hier kun je overigens ook gelijk solliciteren.