[VIDEO] Dieren worden met liefde verzorgd bij de Ara Dier & Zorg

[VIDEO] Dieren worden met liefde verzorgd bij de Ara Dier & Zorg

Bij de Ara Dier & Zorg, de dierenwinkel die gevestigd is op de Kerklaan, krijgen dieren de ultieme verzorging. Niet alleen is er in de winkel een ruim aanbod aan voedsel en snoepjes, maar in hetzelfde pand zit ook een hondentrimmer en een dierenarts. En uiteraard zijn er veel leuke dieren te koop. Het is dus een gevarieerd aanbod om dieren gelukkig te maken.

Vliegende mascotte
Naast dat de winkel een ruim aanbod heeft aan spullen en voeding, staan ze ook bekend om de mascotte die er rondvliegt: papegaai Johnny. ’S Middags vliegt hij heel de winkel door en vindt hij het leuk om aandacht te krijgen. Hij kan ‘hallo’ zeggen en hij kan zingen en fluiten, maar hij vindt het vooral ook heel leuk om hard te schreeuwen. Vooral bij kinderen en oudere mensen brengt hij vreugde.

Dierenarts en trimsalon
De dierenarts zit in het pand vlak naast de winkel, waar je via de dierenwinkel naar binnen kan. De arts houdt zich vooral bezig met onderzoek en kleine ingrepen zoals sterilisaties, vaccinaties en chippen. In hetzelfde deel van het pand is een trimsalon te vinden, waar honden langs kunnen komen voor een nieuw kapsel. Deze salon is zo populair, dat het voor de komende twee maanden volgeboekt zit.

Stichting Minimaatje
Tot slot is er een arts van stichting Minimaatje zo’n twee dagen in de week aanwezig om mensen met een lager inkomen alsnog te kunnen helpen met medische hulp voor hun huisdier. De dierenarts is erg duur geworden en juist omdat weinig geld voor vereenzaming kan zorgen, vindt de stichting het belangrijk dat deze mensen een huisdier kunnen hebben. Als men kan aantonen op papier dat ze een laag inkomen hebben of in de bijstand zitten, kunnen ze voor een lager tarief terecht bij Stichting Minimaatje.