[VIDEO] Wethouder Belt opent een nieuw wormenhotel bij kinderdagverblijf Pinkeltje

[VIDEO] Wethouder Belt opent een nieuw wormenhotel bij kinderdagverblijf Pinkeltje

Leerlingen van het Corbulo College hebben hard gewerkt om vijftien wormenhotels in elkaar te zetten. Eén van deze hotels werd vanochtend op 15 april geopend door wethouder Marcel Belt bij KDV Pinkeltje van Vlietkinderen. Bij elke locatie van Vlietkinderen wordt een wormenhotel geplaatst. Zo kunnen jonge kinderen leren over compost en gft afval.

Leerzaam project
Wethouder Belt is enthousiast dat hij het eerste wormenhotel van dit project mag openen. ”Het is vooral leuk om de jongeren heel trots te zien, die dit wormenhotel zelf gemaakt hebben.” zegt Belt. De peuters van het kinderdagverblijf zullen er uiteindelijk voor gaan zorgen. De appel- of bananenschillen die overblijven worden in de compostbak gegooid en hier gaan de wormen dan van eten. De wormen zetten dit uiteindelijk om in compost en dit zullen de kinderen weer gebruiken in de tuin om voor de plantjes te zorgen. Een leerzaam proces dus.

Hardwerkende leerlingen
Om deze opening te vieren waren alle samenwerkingspartners aanwezig, er was een korte openingsspeech van Guus, een van de leerlingen van Corbulo: “We hebben hard gewerkt met elkaar om dit hotel te maken. Het was best veel werk maar wel leuk.” Aldus Guus. Door met dit project bezig te zijn hebben de leerlingen veel geleerd op het gebied van hand- en rekenwerk. Elke centimeter moest kloppen en alles moest tot in de detail worden uitgedacht. “De jongeren zijn bezig met techniek en hebben geleerd hoe ze iets maken voor een opdrachtgever” aldus de wethouder.

Ontstaan wormenhotel
Elfried Logger heeft samen met een paar anderen het wormenhotel bedacht. Vier jaar geleden is dit initiatief begonnen. Ze hebben hulp gevraagd aan de gemeente en hebben met succes subsidie ontvangen om het idee uit te voeren. Uiteindelijk hebben ze een wormenhotel aan het eind van hun straat neer kunnen zetten. “Er zijn al steeds meer mensen die mee willen doen. Het wormenhotel loopt heel goed, er zitten een hoop wormen in. Mensen vragen soms of ze wat wormen kunnen krijgen omdat ze er zelf ook mee willen beginnen in hun tuin of zelfs op hun balkon” aldus Logger. Het is dus een groeiend project waar steeds meer van te zien zal zijn. Zo werkt iedereen samen aan een groene toekomst.