Tegel inleveractie op zaterdag 20 april in Pijnacker

Tegel inleveractie op zaterdag 20 april in Pijnacker

Op zaterdag 20 april bundelen de gemeente Pijnacker-Nootdorp, De Papaver (gemeente Delft), en Intratuin Pijnacker hun krachten voor een bijzondere actie in het kader van het Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen. Deze landelijke wedstrijd draait om het vervangen van tegels door groen, en deze lokale samenwerking staat bol van initiatieven om dit te stimuleren.

Gratis Tegels Inleveren
Op de parkeerplaats van Intratuin Pijnacker zal tussen 10.00 en 16.00 uur een bemande container staan. Hier kunnen inwoners kosteloos de tegels die ze uit hun tuinen hebben verwijderd, inleveren. Als beloning ontvangen zij een voucher die tot 1 juli 2024 bij Intratuin Pijnacker ingewisseld kan worden voor tuinplanten. De waarde van de voucher varieert afhankelijk van het aantal ingeleverde tegels, met een maximum van € 12,50.

Tuinadvies
Tegelijkertijd met deze inzamelactie zal de Intratuin in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland, Papaver en de gemeente het Klimaatplein verzorgen. Hier kunnen inwoners advies krijgen over welke planten ze waar kunnen plaatsen, en wat de beste opties zijn voor biodiversiteit. Ook is er een gratis workshop voor kinderen. Registratie is niet nodig. Bovendien zullen er twee experts aanwezig zijn die gratis tuinschetsen kunnen maken.

Meld uw Gewipte Tegels
Verwijderde tegels kunnen aangemeld worden via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen, inclusief voor- en nafoto als bewijs. Deze inspanningen zullen bijdragen aan de tegelstand van onze gemeente. De gemeente met de meeste gewipte tegels zal het NK Tegelwippen winnen.