[VIDEO] Fietsverkeersexamen van start gegaan voor ruim 500 Rijswijkse basisschoolleerlingen

[VIDEO] Fietsverkeersexamen van start gegaan voor ruim 500 Rijswijkse basisschoolleerlingen

Voor 237 Rijswijkse basisschoolleerlingen uit groep 7 was dinsdag 16 april een spannende dag. Zij namen namelijk deel aan het fietsverkeersexamen 2024. Wethouder Gijs van Malsen was ook aanwezig bij het fietsverkeersexamen in Rijswijk en gaf het startsein voor de eerste dag.

Oranje hesjes
Jaarlijks organiseert de gemeente Rijswijk in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en Haaglanden Beweegt het fietsverkeersexamen. Alle leerlingen beginnen met een goedgekeurde fiets en leggen vervolgens een parcours af door Rijswijk. Langs de route bekijken vrijwilligers of de leerlingen zich aan de verkeersregels houden. Rob, één van die vrijwilligers helpt al 31 jaar mee met het fietsverkeersexamen. Door de herinrichting van het Bogaardplein is het start- en eindpunt van de “Bogaardroute” verplaatst. Zo begint de route vanaf Wijkcentrum Stervoorde van Stichting Welzijn Rijswijk.

Veilig fietsverkeer in Rijswijk
De onoverzichtelijke kruispunten en langdurige rode verkeerslichten voor fietsers zijn een doorn in het oog, daarom is er door de gemeente Rijswijk het fietsplan ontwikkeld.De belangrijkste verbeterpunten voor het fietsverkeer in Rijswijk, zoals uiteengezet in het fietsplan, omvatten de verbetering van fietspaden, het bevorderen van snellere doorstroming en het creëren van meer parkeergelegenheid voor fietsen. Het fietsverkeersexamen op donderdag 18 april start bij het Huis van de Stad. Tijdens het fietsverkeersexamen staan er controleposten op de route.