Start van laatste fase werkzaamheden WarmtelinQ bij Prinses Beatrixlaan

Start van laatste fase werkzaamheden WarmtelinQ bij Prinses Beatrixlaan

De laatste fase van de werkzaamheden voor WarmtelinQ bij de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk gaat van start. Nederland streeft ernaar om in 2050 klimaatneutraal te zijn, en WarmtelinQ draagt hieraan bij door een warmtetransportleiding aan te leggen van Vlaardingen naar Den Haag en Leiden. In Rijswijk wordt deze leiding onder de Prinses Beatrixlaan doorgelegd, waardoor 120.000 woningen en bedrijven in Zuid-Holland duurzaam verwarmd kunnen worden.

Werkzaamheden
Van zondag 28 april tot en met woensdag 19 juni zal de originele rijstrook van de Prinses Beatrixlaan richting Den Haag afgesloten zijn tussen de Generaal Spoorlaan en de Guntersteinweg. Verkeer wordt omgeleid via de Schaapweg en de Burgemeester Elsenlaan. Wees voorbereid op extra drukte en probeer de spits te vermijden.

Prinses Beatrixlaan volledig toegankelijk
Na afronding van de aanleg- en herstelwerkzaamheden wordt verwacht dat de Prinses Beatrixlaan vanaf donderdag 20 juni weer volledig toegankelijk zal zijn voor verkeer in alle richtingen.

Voor verkeer richting Delft kan de gebruikelijke route over de Prinses Beatrixlaan blijven volgen. Voor verkeer richting Den Haag geldt een omleidingsroute via de Schaapweg of Burgemeester Elsenlaan. Omrijden via de Wippolderlaan of Rotterdamsebaan is ook mogelijk. De Kleurenbuurt (Boshoek, Bogaardhoek en Middenhoek) blijft bereikbaar via de Steenvoordelaan. De Mare is bereikbaar via de Schaapweg en de Van Vredenburchweg. Fietsers kunnen grotendeels langs het werkterrein fietsen, met enkele korte omleidingen. Kinderdagverblijf Eigenwijs en biljartvereniging BCCD blijven bereikbaar.