Trias verwelkomt nieuwe voorzitter van Raad van Toezicht

Trias verwelkomt nieuwe voorzitter van Raad van Toezicht

Na een periode van 8 jaar vertrekt Dominique Rosdorff, vanwege het aflopen van haar tweede termijn als voorzitter van de Raad van Toezicht. Wendy Muller zal haar half april opvolgen als voorzitter. Dominique Rosdorff blikt terug op haar ervaringen als voorzitter en Wendy Muller werpt een blik op de toekomst van Trias.

Meest memorabele moment
Gevraagd naar haar meest memorabele moment als toezichthouder bij Trias, benoemt Dominique Rosdorff de transformatie van het oude stadhuis tot het Huis van de Stad. Ze herinnert zich de spanning tijdens de raadsvergaderingen eind 2017, waarbij het lot van dit project werd beslist: “Het was spannend om de raadsvergaderingen te volgen en af te wachten of alles wel doorgang zou krijgen. Uiteindelijk is het prachtig om ook de opening van het Huis van de stad mee te maken en te zien dat Trias een centrale plek heeft gekregen, een plek waar kunst en cultuur samenkomen om mensen te verbinden.”

Goede samenwerking
Wat Dominique het meeste gaat missen als voorzitter van de Raad van Toezicht, is de samenwerking met haar collega’s binnen de Raad en met de medewerkers van Trias. Ze benadrukt ook de plezierige samenwerking met partners zoals de gemeente Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

Veranderingen binnen cultuursector
Op de vraag naar welke verandering of initiatief ze het meest trots is, wijst Rosdorff op de ontwikkelingen in de cultuursector: “Het was boeiend om met de gehele Raad van Toezicht, samen met de medewerkers binnen die veranderende omgeving, Trias te vormen tot de organisatie die het nu is. Ze vormt een professionele werkomgeving en maakt kunst en cultuur met kwaliteit voor iedereen bereikbaar, op scholen en binnen groepslessen in de vrije tijd. Ik ben blij dat de organisatie zich nu verder kan focussen op deze opdracht in deze mooie nieuwe omgeving, waarbij samenwerkingen met diverse partners vanzelfsprekend zijn.”

Nieuwe voorzitter Wendy Muller
Wendy Muller, die Dominique Rosdorff zal opvolgen als voorzitter van de Raad van Toezicht, deelt haar motivatie voor deze rol. Ze beschrijft Trias als een mooie organisatie met bevlogen medewerkers en ziet het als een voorrecht om met haar ervaring een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren.

Uitdagingen voor Trias
Wél ziet zij een aantal uitdagingen in de toekomst voor Trias: “Trias heeft recent een mooie strategische visie voor de komende jaren opgesteld waarin de kansen en uitdagingen zijn beschreven. Als Raad van Toezicht hebben we hierin uiteraard meegedacht. Een belangrijke uitdaging is om nog meer mensen in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg te bereiken met kunst- en cultuuractiviteiten, waarbij kunst en cultuur toegankelijk is (en blijft) voor iedereen. Het Huis van de stad Rijswijk speelt hierin een belangrijke rol en biedt mogelijkheden om de samenwerking met de gemeente en de verschillende partners nog verder uit te breiden.”

Nieuwe leden
In de komende maanden krijgt de Raad van Toezicht er twee nieuwe leden bij: “Daar zijn we heel blij mee”, aldus Muller. “We gaan ervoor zorgen dat ieders kwaliteiten zo goed mogelijk ingezet kunnen worden voor Trias. Ook gaan we samen met Trias aan de slag om de strategische visie uit te voeren en denken we actief mee over de dilemma’s die Trias daarbij tegenkomt. Dominique heeft hier als voorzitter in de afgelopen jaren een prima basis voor gelegd en ik ben dan ook trots om het voorzitterschap van haar te mogen overnemen.”