[VIDEO] Kinderen strijden om eerste plek op schoolvoetbaltoernooi

[VIDEO] Kinderen strijden om eerste plek op schoolvoetbaltoernooi

Op woensdag 10 april vond het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van Rijswijk plaats. Kinderen van de groepen 5 en 6 van alle bassischolen in de stad deden mee. In de felle zon en warme temperaturen trapte zelfs wethouder Werner van Damme een balletje mee.

Winnaars
Na het openingswoord en de aftrap van de wethouder speelden de talentjes alsof hun leven er van af hing. In de Jongens groep 1e divisie, zegevierde Kindcentrum BuitenRijck. De voetballers met als schitterende teamnaam ‘De Brawlers’ gingen er met de trofee van door in de Jongens groep 2e divisie. Bij de meidenpoule ging team 1 van Kranenburgh Praktijkonderwijs met de overwinning aan de haal.

Slecht weer voor groepen 7 en 8
Op woensdag 17 april zou het de beurt zijn aan de groepen 7 en 8. Door de vele regenval en voorspeldde onweer werd daar helaas een stokje voor gestoken. Het is nog niet bekend wanneer dit toernooi wordt ingehaald. Op woensdag 15 mei is de Regiofinale bij Forum Sport in Voorburg.

Enthousiaste talentjes
Tijdens deze leuke dag spraken wij natuurlijk veel enthousiaste deelnemers. Ook wethouder van Damme legde uit wat hij zo belangrijk vindt aan het schoolvoetbaltoernooi en het sporten in team verband. Ook spraken wij met Anthony Zoghbi. Hij legde zijn taken als raadslid van de politieke partij Wij. Rijswijk voor even naast zich neer en stond enthousiast te coachen langs de zijlijn.