Vrijheidsmaaltijd op zondag 5 mei in het Huis van de stad

Vrijheidsmaaltijd op zondag 5 mei in het Huis van de stad

Op zondag 5 mei vindt er in het Huis van de stad een Vrijheidsmaaltijd plaats. Het is de eerste keer dat dit in Rijswijk wordt georganiseerd. Hier is het mogelijk om met elkaar in gesprek te gaan over het opgroeien in (on)vrijheid en wat vrijheid voor jou betekent.

(On)vrijheid
Overal in Nederland worden op Bevrijdingsdag Vrijheidsmaaltijden georganiseerd, waarbij het doel is om in gesprek te gaan over vrijheid en (on)vrijheid, aan de hand van gesprekskaartjes. Zo ontstaat er een bijzondere ontmoeting aan de eettafel onder het genot van een heerlijke maaltijd, waarvan de Vrijheidssoep een vast onderdeel is.

Vrijheidssoep
Het recept van de Vrijheidssoep wordt jaarlijks in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei door een Nederlandse chef gecreëerd. Dit jaar is dat chef en tv-presentator Nick Toet. Voor het recept van de Vrijheidssoep liet de chef zich door zijn oma’s tomatensoep inspireren, waar hij Aziatische smaken aan toevoegde met Koreaanse chilivlokken, miso en bosui.

Programma
Dit jaar vindt de eerste Rijswijkse Vrijheidsmaaltijd plaats. De maaltijd is een lunch op zondag 5 mei van 11:30 tot 14:00 uur op het Burgerplein in het Huis van de stad in Rijswijk. De gehele lunch wordt verzorgd door de Wereldkeuken van Welzijn Rijswijk. Aanwezigen gaan in gesprek over (on)vrijheid, met tussendoor optredens van het Rijswijks Jeugd Theater en een spoken word artiest in samenwerking met de Bibliotheek aan de Vliet.

De Rijswijkse Vrijheidsmaaltijd is gratis. Via deze link kan je maximaal 2 mensen aanmelden. Ook is er slechts ruimte voor maximaal 80 personen.

Bron afbeelding: Nationaal Comité 4 en 5 mei.