[VIDEO] Kinderen worden ‘Cyber Agents’ met nieuwe app HackShield

[VIDEO] Kinderen worden ‘Cyber Agents’ met nieuwe app HackShield

In samenwerking tussen de handhaving, de politie en Gro-up jongerenwerk, worden kinderen tussen de 8 en 12 jaar gewaarschuwd voor gevaren in de online wereld. De kick-off  vond plaats in CulturA & Zo in Nootdorp, waar groep 6 van de Sint Jozefschool en groep 7 van de Regenboogschool aan de start stonden.

Bescherming door gamen
Burgemeester Björn Lugthart gaf de aftrap en spoorde de kinderen aan om ‘Cyber Agents’ te worden. Hij legde uit hoe belangrijk het is om jezelf en anderen te beschermen tegen online gevaren. En hoe? Door te gamen natuurlijk! De promotiefilm van HackShield werd gedraaid, gevolgd door een quiz met vragen over hacken en online veiligheid.

Top 3 beste Cyber Agents
“Het was geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen waren! Sommigen waren al bekend met HackShield en schoten de antwoorden op de quizvragen zo uit de heup, terwijl anderen geïnspireerd raakten om mee te doen.”, aldus de burgemeester. HackShield is een gratis online spel waarin kinderen spelenderwijs leren over online gevaren en hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Door punten te verdienen, kunnen ze zelfs in de top 3 van Cyber Agents van Pijnacker-Nootdorp komen en worden ze in september officieel gehuldigd door de burgemeester!