Een eerbetoon aan veteranen tijdens het Anjerconcert

Een eerbetoon aan veteranen tijdens het Anjerconcert

Dit jaar organiseren de gemeente Rijswijk en de gemeente Leidschendam-Voorburg de jaarlijkse Veteranendag, in de vorm van een Anjerconcert. Hierbij treedt het Orkest Koninklijke Luchtmacht op. Het concert vindt plaats op zaterdag 18 mei 2024 om 20:00 uur in de Rijswijkse Schouwburg.

Eerbetoon aan veteranen
Het Anjerconcert is een eerbetoon aan de veteranen uit beide gemeenten, als dank voor hun inzet voor vrede en veiligheid. Niet alleen veteranen, maar ook alle inwoners van Rijswijk en Leidschendam-Voorburg zijn van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen.

Orkest Koninklijke Luchtmacht
Het Orkest Koninklijke Luchtmacht is opgericht kort na de Tweede Wereldoorlog en staat bekend om zijn veelzijdige repertoire en unieke optredens. Met 48 conservatoriumgeschoolde musici in uniform, spelen zij een programma genaamd ‘De Veteranen Jukebox’. Tijdens dit programma bepalen bezoekers samen met het orkest de setlist van het concert.

Verassing voor het orkest
Voorafgaand aan het concert ‘De Veteranen Jukebox’ kunnen bezoekers een QR-code scannen met hun smartphone. Hier kunnen zij kiezen welke muziekstukken zij graag zouden willen horen in het programma voor deze avond. Ondersteund door veelzijdige vocalisten ontstaat zo live een programma dat elk concert weer uniek is. Naast een verassende voorstelling voor het publiek is het dus ook een verassing voor het orkest zelf.

Kaarten
Entreebewijzen voor het Anjerconcert zijn te bestellen via de website van de Rijswijkse Schouwburg en zijn helemaal gratis. Let op: maximaal 2 tickets per persoon. Voor degenen die op de dag zelf besluiten om te komen, zijn kaarten verkrijgbaar aan de kassa van de Rijswijkse Schouwburg.