Grootschalige verkeerscontrole zorgt voor veel bekeuringen

Grootschalige verkeerscontrole zorgt voor veel bekeuringen

Afgelopen week heeft de politie in Pijnacker en Nootdorp grootschalige verkeerscontroles uitgevoerd, gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid. Tientallen scooters en voertuigen zijn onderworpen aan grondige inspecties. Er werden veel bekeuringen uitgedeeld.

Boetes
De controle had de volgende resultaten: Vier personen werden betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs; Twee bestuurders werden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en/of drugs; Vier bestuurders werden beboet voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden; Negen voertuigen kregen een WOK-melding (Wachten op Keuren), wat betekent dat ze niet aan de wettelijke eisen voldoen en niet meer mogen rijden tot ze zijn hersteld en opnieuw zijn gekeurd; Eén bestuurder kreeg een rijverbod opgelegd.

Nog meer boetes
Daarnaast werden er nog tientallen andere bekeuringen uitgedeeld voor verschillende overtredingen, waaronder het niet tonen van een identiteitskaart of rijbewijs, het uitvoeren van een wheelie op een scooter in het verkeer en het hebben van niet-functionerende remlichten. Ook zijn er hoeveelheden hard- en softdrugs in beslag genomen.

Automatische kentekenplaatherkenning
Naast de fysieke controles zijn er ook duizenden voertuigen door een mobiele ANPR (Automatische kentekenplaatherkenning) gereden. Deze technologie maakt het mogelijk om voertuigen automatisch te scannen en te controleren op onder andere openstaande boetes, rijverboden of dat een bestuurder voor andere zaken gezocht wordt.