[VIDEO] Ouderen fietsen hun weg door parcours met opfriscursus

[VIDEO] Ouderen fietsen hun weg door parcours met opfriscursus

Met de opkomst van nieuwe voertuigen zoals fatbikes en elektrische steppen, kan het voor ouderen lastig zijn om zich veilig in het verkeer te bewegen. Veilig Verkeer Nederland biedt daarom gratis opfriscursussen aan voor ouderen, om hun verkeersvaardigheden bij te spijkeren.

Theorie en praktijk
Deelnemers beginnen met een opfrisronde van de verkeerstheorie, waarin alle belangrijke en nieuwe regels nog eens worden uitgelegd. Vervolgens gaan ze de weg op voor een praktisch parcours, waarin ze hun vaardigheden in de praktijk kunnen brengen.

Soepel door het parcours
Hoewel het in het begin even wennen kan zijn en deelnemers misschien wat wiebelig zijn, weten ze uiteindelijk allemaal soepel door het parcours te manoeuvreren.

Gratis deelname en persoonlijke service
De cursus wordt door heel Nederland georganiseerd en oudere deelnemers kunnen gratis meedoen. Bovendien is er tijdens de cursus een fietsenmaker aanwezig die de fietsen perfect afstelt voor elke deelnemer, dankzij een samenwerking met de gemeente Rijswijk.