Buurtbijeenkomst in Plan West Nootdorp een succes

Buurtbijeenkomst in Plan West Nootdorp een succes

Op woensdag 24 april kwamen meer dan 70 buurtbewoners samen in Plan West, Nootdorp, voor een bijeenkomst georganiseerd door de Nootdorpsche Historiën. De avond bood een gevarieerd programma, waarbij oude foto’s van Plan West werden gedeeld en er ruimte was voor gesprekken over verleden en heden, met een  theetje, koffie en lekkernijen.

Betrokkenheid
Een opvallend onderdeel van de avond was de betrokkenheid van de kinderen in de buurt, die enthousiast bezig waren met Picoo’s, een buitenspelcomputer die samen bewegen stimuleert zonder scherm. Elk kind had een eigen controller, waarmee ze draadloos verbonden waren, en ze genoten van vernieuwde versies van traditionele spelletjes zoals tikkertje en verstoppertje.

Project Informele Netwerken
De bijeenkomst was onderdeel van het project Informele Netwerken, een samenwerking tussen SBJ SamenSterk, Stichting Buurtzorg en de gemeente Pijnacker-Nootdorp.