[VIDEO] ‘Het onmogelijke thuis mogelijk maken’ bij Villa ExpertCare

[VIDEO] ‘Het onmogelijke thuis mogelijk maken’ bij Villa ExpertCare

Kinderen die chronisch of ernstig ziek zijn, hebben continu zorg nodig, dag en nacht. Villa ExpertCare neemt deze zorg op verschillende manieren uit handen van ouders. De 14-jarige Max en de 17-jarige Siënna verblijven beiden in de Villa van ExpertCare.

Het onmogelijke thuis mogelijk maken
Voor Max en Siënna is Villa ExpertCare een onmisbare plek, ze krijgen hier de zorg die zij nodig hebben in een huiselijke omgeving. De 14-jarige Max is een jongen die 7 dagen per week in de Villa woont en 24/7 lichamelijke zorg nodig heeft.

Wendy, de moeder van Max, heeft daarom gekozen om Max in de Villa te laten verblijven. Ze vertelt: “De grootste zorg voor Max is hier en dat is heel fijn. Voordat Max hier werd opgevangen, moest hij regelmatig naar het ziekenhuis voor opnames. Ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen. Soms zat ik weken of zelfs maandenlang in zijn ziekenhuiskamer en ik moest tegelijkertijd werken en voor zijn zusje zorgen, dat is gewoon niet te doen”.

Een gevoel van rust
De 17-jarige Siënna omschrijft de Villa als een rustige plek waar ze een fijne band heeft met zowel volwassenen als kinderen. Als Siënna alles mocht kiezen, zou ze graag 1 miljoen euro willen geven aan het Epilepsiefonds, omdat ze nog meer over epilepsie wil weten.

Voor de ouders geeft het een gevoel van rust dat een deel van de zorg voor haar wordt overgenomen door de Villa. Zo vertellen ze:” Voorheen deden wij alle zorg 24/7 zelf, met alles wat er bij komt kijken en nu neemt de Villa alle zorg uit handen. Siënna is op elk vlak uitbehandeld. Siënna haar motto is: Leven met de dag, het is wat het is. Dat betekent dat wij van elke goede dag genieten.”

Een unieke wereld op zich
Pedagoog Sabine Riem werkt al 21 jaar bij Villa ExpertCare en omschrijft haar werk als divers: “Het werk hier heeft altijd een bepaalde dynamiek, omdat je te maken hebt met zoveel verschillende leeftijden en ontwikkelingsniveaus, is het nooit saai. Je bent voortdurend op zoek naar mogelijkheden voor de kinderen. In verdrietige gevallen ondersteun ik de kinderen richting het moment van overlijden. Dat maakt het werk zeer divers en uitdagend. Als ik de Villa in één zin zou moeten beschrijven, zou dat zijn: de Villa is een unieke wereld op zich.”