Lentefeest in Polder Essesteijn op zaterdag 25 mei

Lentefeest in Polder Essesteijn op zaterdag 25 mei

Op zaterdag 25 mei wordt vanaf 12:00 uur het jaarlijkse Lentefeest in Polder Essesteijn weer gevierd. Deze traditie bestaat al tientallen jaren is ontstaan rondom de bijzondere activiteit van het schapen scheren. De schapen worden uit de weide gehaald om ze onder de monumentale hooimijt op het erf te ontdoen van hun warme wollige vacht en ze klaar te maken voor warmere temperaturen.

Kinderactiviteiten
Naast het traditiegetrouwe schapen scheren organiseren de organisaties van de Polder dit jaar nog meer leuke activiteiten. Zo kun je op deze dag gratis een bezoekje brengen aan Molen de Vlieger en zijn er creatieve activiteiten die worden georganiseerd door medewerkers van de BSO en Peuteropvang van BLOS. Daarnaast kunnen de kinderen losgaan op het springkussen of een ponyritje over het erf maken.

Kraampjes met leuks en lekkers
Verder zijn het op het erf verschillende kraampjes te vinden. Zo is er een kraampje van de Imker met lokale bijenhoning, kaarsen van bijenwas en kun je een kijkje nemen in de bijenkast. Daarnaast worden er door Middin boeren producten zoals regionale kaas, yoghurt en boter verkocht en is er een kraampje met handwerkjes in het aanbod. Kun je niet wachten met al dat lekkers tot je thuis bent? Dan kun je op de dag zelf ook genieten van de barbecue van Hoeve Essesteijn.

Extra Feestelijk
Deze editie van het Lentefeest is extra feestelijk, want op deze dag wordt ook het 2-jarig bestaan van Hoeve Essesteijn gevierd. Daarom is er ook live muziek van lokale muzikanten en kun je bij Hoeve Essesteijn heerlijk terecht voor een hapje of drankje. Wil je jouw bezoek niet vergeten? Dan kan je een foto maken in de fotobooth.

Het Lentefeest vindt plaats aan het Essepad op zaterdag 25 mei. De festiviteiten beginnen om 12:00 uur.