[VIDEO] Marathonloopster Anne Luijten blikt vooruit op de Olympische Spelen

[VIDEO] Marathonloopster Anne Luijten blikt vooruit op de Olympische Spelen

Aankomende zomer is Anne Luijten een van de Nederlandse deelnemers aan de Marathon van de Olympische Spelen in Parijs. Door Nederlands kampioene te worden bij de Marathon van Rotterdam verzekerde de Rijswijkse zich van deelname aan een van de grootste sportevenementen ter wereld. Rijswijk.tv zocht Anne op in Arnhem en ging met haar in gesprek over ‘de spelen’ en over haar overwinning in Rotterdam.

Aftellen
In de heuvels van Arnhem ligt de Arnhemse Atletiek Vereniging Ciko’66. Dit is het vaste traingingscomplex van Anne Luijten. Hier spraken wij haar vlak voor haar training. Over iets minder dan 100 dagen gaat zij Nederland vertegenwoordigen tijdens de Marathon tijdens de Olympische Spelen. Vorige week was zij al in Parijs om het parcours te verkennen.

Ticket is binnen
Haar ticket voor ‘de spelen’ stelde zij veilig tijdens de Marathon van Rotterdam in april. Met een tijd van 2:28.47 werd zij Nederlands Kampioene en komt haar aanwezigheid in Parijs niet meer in gevaar. Het was wel even spannend of ze wel écht mocht. Eind 2023 liep zij al onder de olympische limiet maar moest nog afwachten of er nog vrouwen onder haar tijd zouden lopen. Er mogen namelijk maar drie Nederlandse vrouwen meedoen. Samen met Sifan Hassan is Luijten al zeker van deelname.

Namens het hele team van Rijswijk.tv en Feel Good Radio wensen wij Anne ontzettend veel geluk en succes in Parijs!