De historische tuindersschoorsteen in Hof van Sion wordt gerestaureerd

De historische tuindersschoorsteen in Hof van Sion wordt gerestaureerd

Op maandag 13 mei zal de restauratie van de historische tuinderschoorsteen in Hof van Sion van start gaan.De schoorsteen van negen meter hoog, gelegen bij Hof van Sion aan het water, is gebouwd in 1910 en is momenteel in slechte staat.

Cultuurhistorische waarde
De schoorsteen heeft een belangrijke cultuurhistorische waarde voor de omgeving, die lange tijd een gebied was waar tuinders werkzaam waren. Tijdens de ontwikkeling van RijswijkBuiten is de schoorsteen behouden als herinnering aan de tuindersgeschiedenis van het gebied. Na bouwhistorisch onderzoek is er in juli 2023 besloten om de schoorsteen te gaan restaureren.

Werkzaamheden aan de schoorsteen
Van maandag tot en met vrijdag zullen de werkzaamheden plaatsvinden tussen 07.00 en 17.00 uur. Vijf privéparkeerplaatsen met de nummers 50, 51, 52, 53 en 54 zullen tijdelijk worden afgesloten. Daarnaast zullen vijf openbare parkeerplaatsen verderop uitsluitend beschikbaar zijn voor de eigenaren van de afgesloten privéparkeerplaatsen .

De aannemer zal deze privéparkeerplaatsen gebruiken om de schoorsteen goed te kunnen bereiken. Wanneer de privéparkeerplaatsen leeg zijn, kan de aannemer geen schade veroorzaken aan normaal geparkeerde auto’s. Tevens zal de aannemer op de afgesloten parkeerplaatsen materialen veilig opslaan voor de werkzaamheden.

Bij de vijf tijdelijke parkeerplaatsen zullen borden worden geplaatst om aan te geven dat deze bestemd zijn voor de eigenaren van parkeerplaatsen met nummer 50, 51, 52, 53 en 54.